Voor terras en buitenruimte

Wij maken banken per meter. We gaan uit van banken met een breedte van 1, 2, en 3 meter. De banken zijn schakelbaar, en op lengte aan te passen. Op deze manier kan elke ruimte optimaal benut worden. De houtsoorten die wij gebruiken kunnen het gehele jaar buiten blijven, dus ideaal voor met name de horeca. Kijk hier voor houtsoorten en prijzen.

Eigenschappen

De zithoogte, zithoek, hoogte van de leuning, gebruiksgemak voor klant en eigenaar, zijn allemaal meegenomen in het ontwerp. De zithoek is comfortabel en zorgt ervoor dat er geen water op de liggende delen blijft liggen, de onderstellen gelijmd met watervast lijm, alle verbindingen zijn geschroefd met roestvrij staal, en staan de banken op stelpoten, dus altijd waterpas en los van de ondergrond. De houtsoorten zijn gekozen op uitstraling, levensduur en duurzaamheid. De soorten die wij gebruiken zijn minimaal 5 jaar onderhoudsvrij!

BANK en BLOK

De BANK kenmerkt zich door een comfortabele zit. De diepte van de zitting is 50 en de hoogte van de rugleuning is 55 cm. Door deze afmetingen neemt dit model weinig ruimte in, dit komt de loopruimte ten goede. De BANK is met deze maten makkelijk te voorzien van kussens. Kussen = lengte bank x 50 cm.

Passend bij de BANK is de tafel/armleuning, het BLOK. Ook het BLOK kan tussen 2 banken geschakeld worden. Materialen en eigenschappen van de BANK komen ook in het BLOK terug.

Werkwijze

Op de pagina lijst hieronder ziet u een overzicht van houtsoorten, afmetingen en de bijbehorende prijzen. Bij afname van meerdere banken, maken wij een passende offerte. Voor het maken van een gerichte offerte kunt u het beste contact opnemen via de site of onderstaande nummers! 

Hout en prijzen

We hebben, met veel zorg, een aantal houtsoorten gekozen die zeer geschikt zijn om mooie banken en tafels van te maken. Vers geschaafd hebben deze soorten duidelijke verschillen in kleur en tekening. Wanneer de banken onderhouden worden met olie of beits, zal de kleur behouden blijven. Als deze soorten onbehandeld buiten staan, zal elke soort vergrijzen, de tekening blijft. Hieronder de kleur, eigenschappen en prijzen van BANK en BLOK uitgevoerd in die houtsoort. Bij afname van meerdere banken, krijgt u een passende prijs. Voor een offerte kunt u het beste contact opnemen via de site of bellen naar één van de onderstaande nummers.

Europees Vuren
Vurenhout is recht en duurzaam met FSC-certificaat. Het geschaafde hout is licht geel van kleur en laat zich uitermate goed kleuren, beitsen en lakken. Gebeitst of gelakt heeft het hout een levensduur van ± 5 jaar.

BANK  1 meter €  365,00
BANK  2 meter €  640,00

BANK  3 meter €  905,00
BLOK          €  150,00

Lariks
Siberisch Lariks is duurzaam, watervast en sterk. Het is het meest duurzame Europese naaldhout. De kleur varieert van lichtgeel, licht- tot roodachtig bruin. Onbehandeld is dit hout minimaal 5 jaar onderhoudsvrij. De verwachte levensduur van dit hout is 10 – 15 jaar.

BANK  1 meter €  395,00
BANK  2 meter €  695,00
BANK  3 meter €  995,00
BLOK          €  170,00

Iroko
Deze houtsoort is komt uit de Afrikaanse regenwouden. Het is een duurzame houtsoort die zeer geschikt is voor buitenwerk. De kleuren lopen van geel, bruin tot donkerbruin. Onbehandeld is dit hout minimaal 5 jaar onderhoudsvrij. De verwachte levensduur is langer dan 25 jaar.

BANK  1 meter €   540,00
BANK  2 meter €   955,00
BANK  3 meter €  1370,00
BLOK          €   255,00

Eiken
Het eiken wat wij gebruiken komt uit Europese bossen. Deze soort is duurzaam en zeer sterk. Het hout heeft kleuren tussen geel- tot donkerbruin, met vlammen en donkere strepen. Onbehandeld is dit hout minimaal  5 jaar onderhoudsvrij. De verwachte levensduur van eiken is ± 20 jaar.

BANK  1 meter €   665,00
BANK  2 meter €  1180,00
BANK  3 meter €  1750,00
BLOK          €   335,00

Padoek
Deze soort zeer sterk en stabiel. Het kernhout van Afrikaans padoek is fel oranje rood, ook wel koraalrood genoemd. In verloop van tijd verandert deze kleur snel, van vaal roodbruin tot zwartbruin. Onbehandeld is dit hout minimaal 5 jaar onderhoudsvrij. De verwachte levensduur is langer dan 25 jaar.

BANK  1 meter €   675,00
BANK  2 meter €  1195,00
BANK  3 meter €  1715,00
BLOK          €   340,00 

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw. Neem voor een offerte contact op via de site of één van de onderstaande nummers.